PROJEKT LEÍRÁSA 

  • Pályázat kódszáma: NYDOP-1.3.1/E-10 
  • „Jelentős foglalkoztatási hatással járó ipari infrastrukturális fejlesztés Zalaegerszegen”
  • Projekt időtartama: 2011. január 1 – 2011. december 31. 
  • Támogatás összege: 137 757 000 Ft

A projekt megvalósítása során a SITFORM Bútorgyár Bt. – a megrendelések jövőbeni tendenciáira vonatkozó piackutatások alapján – komplex infrastrukturális telephely-fejlesztést hajtott végre.

Ez magában foglalja egy a gyártási tevékenységet szolgáló új bútoripari üzemcsarnok építését (372 591 633 Ft), illetve a meglévő iroda- és szociális blokk átalakítását (55 921 096 Ft), a ki nem használt területeinek beépítését, amely a létszámnövekedés szociális céljait szolgálja. A projekt során az építészet mellett az előkészítés költségei – építési tervdokumentáció elkészítésének díja, illetve a kiviteli is elkészítése – is elszámolásra kerülnek (25 480 010 Ft), valamint a beruházásra aktiválható műszaki ellenőrzés (5 200 000 Ft). A projekt által elvárt eredmények reálisak. 

A társaság tulajdonos-váltáson, ezzel együtt teljes arculat-váltáson ment keresztül. A tulajdonosok az új tevékenységben – bútoripar – komoly kapcsolatrendszerrel bírnak, amely megalapozza a projekt sikerét. 

Az invesztíció által elvárt eredmény a fenntartási időszakban – 3 év – összesen 541 834 770 Ft árbevétel, így a projekt az előzetes üzleti terv szerint rentábilis, a megtérülés a beruházás nagyságának ellenére öt éven belül várható, tehát indokolt. 

A létszámbővítés szintén jelentős, 30 fővel nő a társaság létszáma.

A projekt keretében létrehozott infrastruktúra megnevezése:

  • Bútoripari termelő üzem (a meglévő épülethez kapcsolódva)
  • Az üzemhez kapcsolódó szociális- és irodaépület átalakítása
  • A későbbiekben részletezett előkészítési költségek.