SAJTÓKÖZLEMÉNY

SITFORM BÚTORGYÁR BT. KOMPLEX TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTÉSZETI FEJLESZTÉSE ZALAEGERSZEGEN

Projektazonosító: GOP-2.1.3-12-2013-0032

A Sitform Bútorgyár Bt Uniós támogatásból komplex gyártástechnológiai fejlesztést hajtott végre. Ez magában foglalta 13 db Dürkopp Adler 867-190342 M ipari varrógép, egy Premiumcut ELC+LCS Bőrszabász-gépsor, négy darab bőrvizsgáló beszerzése, illetve építészeti fejlesztések megvalósítását, nevezetesen oszlopok kiváltása – bőrszabászaton, üzemkorszerűsítés, epoxi padló készítése az első teremben, technológiai vezeték átalakítása, illetve az ablakok cseréje, újra vakolása.
A beruházás 68 541 922 Ft uniós támogatás segítségével valósult meg.
Az invesztíció hozzájárult a kapacitás, a hatékonyság-, illetve a hozzáadott érték növeléséhez, a társaság munkavállalóinak hosszú távú alkalmazásához.

A projekt során a Sitform Bútorgyár Bt zalaegerszegi telephelyén Premiumcut ELC+LCS Bőrszabász-gépsor beszerzése valósult meg, amely a felhasznált rendkívül nagy mennyiségű bőr alapanyag vizsgálatát, feldolgozását teszi lehetővé. Ehhez a géphez szorosan kapcsolódik a bőrvizsgáló gépsor. A varrógépek a végfelhasználás előtti munkafolyamatban vesznek részt (a leszabott bőr varrása az összeszerelés előtt).
Az epoxi padló kialakítása és oszlopok kiváltása szintén megvalósult, mint építészeti projektelem. Az epoxi padló a biztonságos munkavégzéshez járul hozzá; az oszlopok kiváltása pedig szintén a nagy méret miatt elbontandó régi oszlopok helyett acélszerkezet teherhordó szerkezet építése volt szükséges. Az üzemkorszerűsítési munkálatok megvalósítása az átalakítás-átszervezéssel párhuzamosan megvalósult.

A projekt fő tevékenysége: épületek korszerűsítése-fejlesztése, új eszközök beszerzése.

A fejlesztés eredményeként megvalósult projektelemek többlet értékét jelenti, hogy a jelenlegi technológiához képest gyorsabban képesek pontosabb munkavégzésre az adott területen. Így mind a kapacitás, mind pedig a gyártási minőség javul.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 348 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 34 darab új munkahelyet teremt.
A projektről bővebb információt a www.sitform.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Kozma Péter, termelési vezető
Elérhetőség: Tel: +36 92/ 317-679, e-mail: sitform@sitform.hu